SADNICE VIŠNJE

sadnice višnje

Sadnice Višnje - Višnja je listopadna drvenasta koštičava voćka. Voćne sadnice višnje su biljke skromnih zahteva i spada u grupu veoma rentabilnih sadnica voća. Uspevaju u umerenokontinentalnoj klimi. Nisu veliki probirači zemljišta.

Voćne sadnice višnje uspevaju i u području sa manje padavina i manje je osetljiva prema zimskim mrazevima. Sadnice voća višnje su uglavnom samooplodne.

Za podlogu se koristi sopstveni koren i divlja trešnja. Ove sadnice imaju plitak korenov sistem koji je razvijen onoliko koliko je razvijena i kruna sadnice.Veoma rano prorodi, rod bude obilan i uglavnom redovno rađa. Plodovi su vrlo korisni i cenjeni kako za potrošnju u svežem stanju, tako i u industrijskoj preradi. Štetočine višnje su: trešnjina muva, višnjin surlaš, lisne vaši, gubar, dudovac,itd. Bolesti višnje su: rešetavost lišća, pegavost lišća, monilija (palež cveta I grančica)itd.

SORTE VIŠNJE


sadnice višnje meteor

METEOR

Spada u rane sorte. Srednje je bujna, samoplodna i rodna. Voćne sadnice višnje Meteor rani potiču iz Mađarske. Plod je srednje, pokožica tamnocrveno obojena, meso crveno, čvrsto, slatkonakiselo. Sazreva u junu.


Vreme zrenja: prva polovina juna.
Podloga: DIVLJA TREŠNJA
sadnice višnje keleris

KELERIS

Plod je srednje krupnoće (4-5 g). Meso ploda je kiselo i prijatne arome. Stablo je male bujnosti, uspravne krunesa dosta sitnih oborenih grana. Cveta kasno. Samooplodna je i odlične rodnosti.


Vreme zrenja: u junu
Podloga: DIVLJA TREŠNJA
višnja sorte šumadinka

ŠUMADINKA

Plod je srednje krupnoće (4-5 g). Meso ploda je kiselo i prijatne arome. Stablo je male bujnosti, uspravne krunesa dosta sitnih oborenih grana. Cveta kasno. Samooplodna je i odlične rodnosti.


Vreme zrenja: u junu.
Podloga: MAGRIVA
višnja sorte oblačinska

OBLAČINSKA

Najrasprostranjenija je u Srbiji i zauzima više od 100% površina. Otkup i uslovi prerade su u potpunosti prilagođeni ovoj sorti. Plod je sitan čija masa se kreće u rasponu od 2,5 do 4 grama.


Vreme zrenja: druga polovina juna.
Podloga: SOPSTVENI KOREN


Izaberite naše voćne sadnice i budite najuspešniji!
VOĆNE SADNICE - RASADNIK SAVIĆ

Poštovani, za informacije i porudžbine kontaktirajte nas:

+381 62 82 85 922
+381 63 81 06 079
info@vocne-sadnice.com