SADNICE TREŠNJE

sadnice trešnje

Sadnice trešnje - trešnja je listopadna drvenasta voćka koja prva rađa i time čini je popularnom jer omogućuje najranije prihode od sadnica voća. Voćne sadnice trešnje nisu veliki probirači zemljišta i uspevaju na skoro svim tipovima zemljišta.

Rodi redovno i po pravilu obilno. Voćne sadnice trešnje su dosta zastupljene i kod nas kako u ishrani tako i u proizvodnji.

SORTE SADNICE TREŠNJE


sorta trešne burlat

BURLAT

Plodovi su srednje krupni (6 do 8g) bordocrvene boje. Meso je polučvrsto, sočno, aromatično, vrlo kvalitetno. Po krupnoći kvalitetu ploda i visokoj rodnosti spada u grupu najboljih ranih sorti trešnje. Odlična stona sorta, a pogodna i za preradu.


Vreme zrenja: krajem maja.
Podloga: DIVLJA TREŠNJA, MAGRIVA
sorta trešne stela

STELA

Voćka je bujna, veoma dobre plodnosti. Srednjecvetna sorta. Samooplodna je. Polen dobro oprašuje sve sorte trešnje, tako da je univerzalan oprašivač. Plod je vrlo krupan, srcastog oblika. Meso je srednje čvrsto, umereno rskavo, sočno, prijatnog ukusa.


Vreme zrenja: sredinom juna
Podloga: DIVLJA TREŠNJA, MAGRIVA
sorta trešne samberst

SAMBERST

Plodovi izrazito krupni (12-13g), loptasti, crveni, sjajni, ne pucaju na kiši. Meso čvrsto, slatko, hrskavo, kvalitetno. Samooplodna i vrlo rodna sorta. Zahteva redovno orezivanje.


Vreme zrenja: druga polovina juna.
Podloga: DIVLJA TREŠNJA, MAGRIVA
sorta trešne hedelfinger

HEDELFINGER

Dobro poznata, starija sorta koja još uvek zauzima visoko mesto u asortimanu trešnje koja se proizvode za svežu upotrebu. Dobro podnosi hladnoću, daje veoma obilan rod i tolerantna je prema pucanju plodova.


Vreme zrenja: jun.
Podloga: DIVLJA TREŠNJA, MAGRIVA
sadnice trešne regina

REGINA

Plod je krupan, crvene boje. Dobro podnosi zimiske periode.


Vreme zrenja: jun, jul
Podloga: DIVLJA TREŠNJA, MAGRIVA
sadnice trešne van

VAN

Stablo je bujno, veoma rodno i dobro podnosi hladnoću. Plod je srednje krupan i podseća na sortu Bing. Odličan je oprašivač za mnoge sor te, ali sorta Van zahteva unakrsno oprašivanje. Sorta sa srednjim vremenom cvetanja i sazrevanja.


Vreme zrenja: polovina aprila.
Podloga: DIVLJA TREŠNJA, MAGRIVA
sadnice trešne droganova žuta

DROGANOVA ŽUTA

Plod je krupan, mase oko5-6g. okruglastosrcastog oblika. Pokozica cilibarno zute boje. Meso cvrsto socno, pomalo gorko odvaja se od kostice i nema izrazitu aromu. kostica veoma mala.


Vreme zrenja: početak jula
Podloga: DIVLJA TREŠNJA, MAGRIVA


Izaberite naše voćne sadnice i budite najuspešniji!
VOĆNE SADNICE - RASADNIK SAVIĆ

Poštovani, za informacije i porudžbine kontaktirajte nas:

+381 62 82 85 922
+381 63 81 06 079
info@vocne-sadnice.com