SADNICE NEKTARINE

sadnice nektarine

Sadnice nektarine nisu veliki probirači zemljišta. Plod nektarine je prikladan za potrošnju leti u svežem stanju. Rodi redovno i po pravilu obilno. Plod je srednje krupan do krupan, jajastog oblika, sa pokožicom jarkocrvene boje. Meso je narandžasto-žuto, čvrsto i sočno, slatko-nakiselog ukusa.

Inače, nektarina je listopadna drvenasta biljke koje potiču iz Kine. Nije otporna na jako hladne zime i ne uspeva u krajevima sa niskom temperaturom i mrazevima. Zbog svog grananja nektarina se mora redovno orezivati. Plodovi kasnijih sorti se mogu skladištiti u podrumu i hladnjačama.

Za podlogu se koristi vinogradarska breskva.Nektarine su vrlo slične breskvama. Najnoviji podaci o novim zasadima u Italiji govore da nektarina polako potiskuje breskvu. Tome ide u prilog i cena nektarine koja je skoro duplo viša od cene breskve.

Izuzetno je, kao i breskva bogata betakarotenom, ali treba napomenuti da je duplo siromašnija vitaminom C, kalcijumom i fosforom.

Budući da na domaćem tržištu nedostaje ovog voća, sve navedene osobine čine ovu voćku privlačnom za komercijalni uzgoj. Voćne sadnice nektarine su dosta zastupljene i kod nas kako u ishrani tako i u proizvodnji.

SORTE SADNICE NEKTARINE


sadnice nektarine Fantazija

FANTAZIJA

Plod srednje krupan do krupan, jajast, pokožica sjajna i većim delom prekrivena jarkocrvenom bojom. Meso narandžasto žuto, čvrsto sočno, slatkonakiselo, aromatično. Izrazito je bujna sorta.


Vreme zrenja: polovinom avgusta.
Podloga: VINOGRADARSKA BRESKVA
nektarina korte kaldezi 2000

KALDEZI 2000

Plod je krupan, jajast od 150 do 250g. Plod je pokriven crvenoljubičastom bojom. Meso je bele boje sa crvenilom oko koštice slatkokiselog ukusa, sočno, aromatično. Stablo je srednje bujno. Plodovi su vrlo atraktivni i traženi.


Vreme zrenja: druga polovina jula
Podloga: VINOGRADARSKA BRESKVA
nektarina korte venus

VENUS

Stablo je bujno, samooplodna je, vrlo produktivna sorta, prosečna težina ploda je oko 180 gr, plodovi su crvene boje sa mesom žute boje.


Vreme zrenja: početkom avgusta
Podloga: VINOGRADARSKA BRESKVA


Izaberite naše voćne sadnice i budite najuspešniji!
VOĆNE SADNICE - RASADNIK SAVIĆ

Poštovani, za informacije i porudžbine kontaktirajte nas:

+381 62 82 85 922
+381 63 81 06 079
info@vocne-sadnice.com