SADNICE LEŠNIKA

Sadnice Lešnika

Sadnice lešnika su veoma korisne voćke, čije su plodovi ljudi koristili u ishrani od davnina. Voćne sadnice lešnika posle oraha ubrajaju se u najznačajnije jezgrasto voće. Sadnice lešnika dobro rađaju i na skromnijim zemljištima, a njihov plod je veoma zastupljen u industriji i ima jako dobru cenu pa je zbog toga kod nas dosta zastupljen.

SORTE SADNICE LEŠNIKA


sadnice lešnika Istarski Dugi

ISTARSKI DUGI

Sorta postala odabiranjem iz prirodne populacije leske sa podrucja Istre. Sazreva srednje rano, u prvoj polovini septembra. Zbun je srednje bujan do bujan i razgranat.


Podloga: MEČJA LESKA
lešnik sorte Halski Džin

HALSKI DŽIN

Plod je krupan i malo pljosnat. Jezgro dobro ispunjava ljusku, slatkog je i prijatnog ukusa. Kasno cveta, a dobro ga oprašuju Istarski dugi i Rimski. Žbun je snažan i visok.


Vreme zrenja: sredinom avgusta.
Podloga: MEČJA LESKA
Sorta lešnika Tonda Đentile

TONDA GENTILE ROMANA

Dobro se prilagođava različitim uslovima sredine. Žbun je srednje bujan, a cveta od sredine januara do sredine februara i homogena je sorta.


Vreme zrenja: prva polovina septembra.
Podloga: MEČJA LESKA
Sorta lešnika Istarski Okrugli

ISTARSKI OKRUGLI

Udomaćen i izvrsno prilagođen klimatskim uslovima u našem podneblju. Najbolji za izradu krema, a prženi kao grickalica, dodatak u čokoladi i za mešanje u razne vrste kolača. Otporan na bolesti.


Podloga: MEČJA LESKA
Sorta lešnika Rimski

RIMSKI

Ima vrlo bujno stablo. Iako je grm, raste uspravno. Formira malo izdanaka. Plodovi su teški oko 3,12 g. okruglastog oblika, malo izduženi, dimenzija 20x20x32 mm. Zajedno su do 3 ploda. Omotač je ravan sa vrhom ploda, sastavljen od dva lista koji se pilasto po obodu završavaju. Sazreli plodovi lako iz nje ispadaju.


Podloga: MEČJA LESKA


Izaberite naše voćne sadnice i budite najuspešniji!
VOĆNE SADNICE - RASADNIK SAVIĆ

SVE O LEŠNIKU

Poštovani, za informacije i porudžbine kontaktirajte nas:

+381 62 82 85 922
+381 63 81 06 079
info@vocne-sadnice.com