SADNICE KAJSIJE

sadnice kajsije
Sadnice Kajsije - Kajsija je listopadna drvenasta koštičava voćka kojoj odgovara umerena klima. Voćne sadnice kajsije nisu veliki probirači zemljišta. Za uspešno gajenje sadnice kajsije od velikog je značaja položaj gde će se voćke nalaziti. Sadnice kajsije su dosta otporna na sušu i daje veoma ukusan plod. Na peščanom i vlažnom zemljištu kajsija pati od smolotočine. Ima kratak period zimskog mirovanja, rano kreće sa cvetanjem, pa je osetljiva na pozne mrazeve. Štetočine kajsije su: Jabukin smotavac, rutava buba, breskvin savijač, voćna mušica i razne gusenice, a bolesti kajsije su: apopleksija, krastavost plodova, itd. Podloge pri kalemljenju: Džanarika.  Razmak pri sadjenju: 5m sa 4m .

Plodovi kajsije su cenjeno sveže voće. Prerađuju se i prodaju kao sušene, dok se u Srbiji najviše koriste za proizvodnju sokova, džemova, kompota i vrhunske rakije. Osim za potrebe ishrane kajsija se koristi kao dekorativna vrsta a njeno drvo je visokih mehaničkih i dekorativnih kvaliteta.

SORTE SADNICE KAJSIJE


sadnice kajsije krupna rana

KRUPNA RANA

Sazreva u drugoj polovini juna do početka jula. Stablo je srednje bujno. Rano počinje da rađa i vrlo je rodna.


Vreme zrenja: druga polovina juna, do početka jula.
Podloga: DŽANARIKA + STENLEJ


MAĐARSKA NAJBOLJA

Odlikuje se srednje krupnim plodom (50 gr) crveno obojenim sa karakterističnim pegama. Redovnog i obilnog ploda. Veoma popularna sorta za spravljanje kvalitetne rakije.


Vreme zrenja: jul
Podloga: DŽANARIKA + STENLEJsadnice kajsije

BERGERON

Srednje je do jake bujnosti. Daje srednje krupan do krupan (40-45 g) plod, okruglasto-duguljastog oblika, svetlonarandžaste boje prekrivene s 10 – 40% crvenila. Samooplodna je sorta kajsije. Sazreva početkom avgusta.


Vreme zrenja: početak avgusta.
Podloga: DŽANARIKA + STENLEJ
kajsija novosadska rodna

NOVOSADSKA RODNA

Plod je krupan do vrlo krupan (75-80g), narandžaste boje sa rumenilom posutim po celom plodu. Zaslužuje pažnju zbog velike rodnosti i krupnog i kvalitetnog ploda.


Vreme zrenja: kraj jula.
Podloga: DŽANARIKA + STENLEJ
kajsija kečkemetska ruža

KEČKEMEČKA RUŽA

Kečmetska ruža je kasna sorta kajsije. Sazreva u drugoj polovini jula. Kasnocvetna je, pa često izbegava kasne prolećne mrazeve. Plod je srednje krupan (od 40g do 50g).


Vreme zrenja: druga polovina jula
Podloga: DŽANARIKA + STENLEJ


Izaberite naše voćne sadnice i budite najuspešniji!
VOĆNE SADNICE - RASADNIK SAVIĆ

Poštovani, za informacije i porudžbine kontaktirajte nas:

+381 62 82 85 922
+381 63 81 06 079
info@vocne-sadnice.com