MINI VIŠNJE

Mini Višnje

Mini Višnje ili patuljaste višnje su nezamenljiv ukras naših vrtova. Plod je krupan, okruglastog oblika, tamno crvene boje. Sok ove vrste višnje je zatvorene rubin boje i ukusa istog kao kod neke klasične sorte višnje.

Ove malene sadnice su pogodne za sadnju kako u vrtovima tako i u većim saksijama, na terasama, u manjim baštama, u dvorištima gde nema puno prostora za sadnju klasičnog voća, uz staze, kao ograda i sl. Izuzetno su dekorativne pa se u tu svrhu najčešće i sade.

Plodovi, što se tiče kvaliteta i ukusa, u potpunosti prate kvalitet i ukus klasične sadnice voća, klasične veličine.  Odličnog su kvaliteta i ukusa, dobrog mirisa i ni u kom segmentu ne zaostaju za plodovima klasičnih voćnih vrsta i sorti, klasičnih sadnica voća. Patuljaste višnje u punu zrelost ulaze sredinom jula meseca. 

Mini voće, pa samim tim i mini višnje, nije previše zahtevno po pitanju uzgoja i zato se često ljudi opredeljuju da upravo ovim sadnicama oplemene i ulepšaju svoje terase ili okućnice i oplemene svoj životni prostor. Dobro podnose zimu.

Sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren dobro navlazi. Pripremiti rupu velicine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko voćne sadnice i korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti jer je upravo najveći rizik da sadnica ostane bez vode u trenutku sadnje.

SORTE MINI VIŠNJE


Mini Višnje

MINI VIŠNJE


Vreme zrenja: Sazreva polovinom jula meseca.


Kao što rekosmo na početku teksta o Mini Voću, u poslednje vreme tražnja za mini sadnicama je sve veća, one su sve popularnije pa i Rasadnik Savić, svojim cenjenim mušterijama, može da ponudi širok asortiman Sadnica Mini Voća!

Pored Patuljaste Višnje, u ponudi su i sadnice drugog mini ili patuljastog voća i to:

Poštovani, za informacije i porudžbine kontaktirajte nas:

+381 62 82 85 922
+381 63 81 06 079
info@vocne-sadnice.com