MINI KRUŠKE

Mini Kruške
Mini kruške se gaje u vrtovima, ili posađene u saksijama na terasama. Bujnost voćne sadnice patuljaste kruške je velika pa je preporučljivo da se sadnice sade na rastojanju  od 1.2 do 1.5 m. Plodovi su srednje krupnoće, žute boje.

Ove malene sadnice su pogodne za sadnju kako u vrtovima tako i u većim saksijama, na terasama, u manjim baštama, u dvorištima gde nema puno prostora za sadnju klasičnog voća, uz staze, kao ograda i sl. Izuzetno su dekorativne pa se u tu svrhu najčešće i sade.

Plodovi, što se tiče kvaliteta i ukusa, u potpunosti prate klasične sadnice voća.  Odličnog su kvaliteta i ukusa, dobrog mirisa i ni u kom segmentu ne zaostaju za plodovima klasičnih voćnih vrsta i sorti. Ova kruška sazreva krajem avgusta meseca. 

Mini voće, pa samim tim i mini kruške, nije previše zahtevno po pitanju uzgoja i zato se često ljudi opredeljuju da upravo ovim sadnicama oplemene i ulepšaju svoje terase ili okućnice i oplemene svoj životni prostor. Dobro podnose zimu i pogodne su za gajenje u našem podneblju.

Sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren dobro navlazi. Pripremiti rupu velicine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko voćne sadnice i korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti jer je upravo najveći rizik da sadnica ne ostane bez vode, upravo u trenutku kada je posadite.

SORTE MINI KRUŠKE
MINI KRUŠKE


Vreme zrenja: Sazreva sredinom septembra.


Kao što rekosmo na početku teksta o Mini Voću, u poslednje vreme tražnja za ovim sadnicama je sve veća, one su sve popularnije pa i Rasadnik Savić, svojim cenjenim mušterijama, može da ponudi širok asortiman Sadnica Mini Voća !

Pored Patuljaste Kruške, u ponudi su i sadnice drugog mini ili patuljastog voća i to:

Poštovani, za informacije i porudžbine kontaktirajte nas:

+381 62 82 85 922
+381 63 81 06 079
info@vocne-sadnice.com