MINI JABUKE

Mini Jabuke
Mini Jabuke ili patuljaste jabuke su sadnice jabuke sa mini drvetom. Plodovi su okrugli, sočnog ukusa,krupni i radjaju redovno. Sadnice se ne sade gusto, na metar do metar ipo jedna od druge. Uspešno se gaje kako na otvorenim poljima tako i u saksijama i neke od vrsta su samooplodne.

Ovakve sadnice jabuke su pogodne za sadnju kako u vrtovima tako i u većim saksijama, na terasama, u manjim baštama, u dvorištima gde nema puno prostora za sadnju klasičnog voća, uz staze, kao ograda i sl.

Plodovi, što se tiče kvaliteta i ukusa, uopšte ne zaostaju za klasičnim voćnim sadnicama.  Odličnog su kvaliteta i ukusa, dobrog mirisa i ni u kom segmentu ne zaostaju za plodovima klasičnih voćnih vrsta i sorti. Patuljaste jabuke sazrevaju u maju. 

Mini voće, pa samim tim i jabuka, nije previše zahtevno po pitanju uzgoja i zato se često ljudi opredeljuju da upravo ovim sadnicama oplemene i ulepšaju svoje terase ili okućnice i oplemene svoj životni prostor. Dobro podnose zimu i zato se uspešno gaje u našem podneblju.

Stablo raste pravo sa vrlo malim bočnim grančicama. Prilikom sadnje nikako ne dozvoliti da ostanu bez vode.

Sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren dobro navlazi. Pripremiti rupu velicine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko voćne sadnice i korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti, možda je i najvažnije da sadnica ne ostane bez vode prilikom sadnje.

SORTE MINI JABUKE


patuljasta  jabuka

MINI JABUKE


Vreme zrenja: Sazreva sredinom maja.


Kao što rekosmo na početku teksta o Mini Voću, u poslednje vreme tražnja za mini sadnicama je sve veća, one su sve popularnije pa i Rasadnik Savić, svojim cenjenim mušterijama, može da ponudi širok asortiman Sadnica Mini Voća!

Pored Patuljaste Jabuke, u ponudi su i sadnice drugog mini ili patuljastog voća i to:

Poštovani, za informacije i porudžbine kontaktirajte nas:

+381 62 82 85 922
+381 63 81 06 079
info@vocne-sadnice.com