MINI BRESKVE

Mini Breskve

Mini breskve ili patuljaste breskve su, pre svega, ukrasne biljke koje dostižu visinu oko 1 metra. Ove mini sadnice su pogodne za sadnju kako u vrtovima tako i u većim saksijama, na terasama, u manjim baštama, u dvorištima gde nema puno prostora za sadnju klasičnog voća, uz staze, kao ograda i sl. Izuzetno su dekorativne pa se u tu svrhu najčešće i sade.

Plodovi su krupni, 150 g, lepo obojeni, žutog mesa. Pokožica ploda je narandžaste boje protkana crvenilom i prekrivena dlačicama, kao i klasična breskva.

Plodovi, što se tiče kvaliteta i ukusa, uopšte ne zaostaju za klasičnim voćnim sadnicama.  Odličnog su kvaliteta i ukusa, dobrog mirisa i ni u kom segmentu ne zaostaju za plodovima klasičnih voćnih vrsta i sorti, klasične sadnice voća. Sazreva u prvoj polovini avgusta meseca.

Mini voće, pa samim tim i patuljasta breskva, nije previše zahtevno po pitanju uzgoja i zato se često ljudi opredeljuju da upravo ovim sadnicama oplemene i ulepšaju svoje terase ili okućnice i oplemene svoj životni prostor, a da oko nje nemaju previše posla. Dobro podnose zimu i zahvalne su za gajenje u našem podneblju.

Sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren dobro navlazi. Pripremiti rupu velicine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko voćne sadnice i korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti jer je upravo najveći rizik da sadnica ne ostane bez vode, upravo u trenutku kada je posadite.

SORTE MINI BRESKVE


patuljasta breskva

MINI BRESKVE


Vreme zrenja: Sazreva sredinom avgusta.


Kao što rekosmo na početku teksta o Mini Voću, u poslednje vreme tražnja za mini sadnicama je sve veća, one su sve popularnije pa i Rasadnik Savić, svojim cenjenim mušterijama, može da ponudi širok asortiman Sadnica Mini Voća!

Pored Mini Breskve, u ponudi su i sadnice drugog mini ili patuljastog voća i to:

Poštovani, za informacije i porudžbine kontaktirajte nas:

+381 62 82 85 922
+381 63 81 06 079
info@vocne-sadnice.com